25 Mayıs 2014 Pazar

WWDC nedir?


Bir süredir pek bir yazı paylaşmadığımız için siz takipçilerimizden özür diliyorum. Zaten 3 günlük milli yastan dolayı birşey paylaşmamayı uygun gördük. Fakat şimdi tam zamanı diyerek bu yazımızda yaklaşan bir etkinlikten bahsedeceğim. Yaklaşık 10 gün sonra Türkiye saati ile 20.00'da WWDC etkinliği başlayacak. Aslında WWDC etkinliği her yıl düzenleniyor. Pek çok Apple sever tarafından heyecanla bekleniyor. Açılımı Worldwide Developers Conference'tır. Yani Dünya Geliştiriciler Konferansı. Aslında WWDC ibaresinin başında The Apple var fakat Apple bu ibareyi kullanmıyor. Çünkü WWDC'nin sadece Apple etkinliği olarak algılanmasını istemiyor. Nitekim WWDC hep Apple'ın etkinliği olarak varsayıldı. Genellikle 4 gün süren etkinlik hep yaz aylarında gerçekleştirilmektedir. Evet WWDC'yi  kabaca anlattım şimdi biraz detaya ineyim.
Devamını oku

11 Mayıs 2014 Pazar

EarPods daha çekici mi olacak?

Apple 2012 yılında iPhone 5 ile bazı büyük değişikliklere yönelmişti. Lightning kablosu, daha büyük ekran, sade alüminyum tasarım vesaire. Fakat bu etkinlikte dikkat çeken bir ürün daha vardı. Apple yeni bir kulaklık tasarlamış ve buna kulak içi kulaklık demişti. Hatta adını EarPods koymuştu. Ve dahası şöyle de bir iddiası vardı. EarPods üst düzey kulaklıklarla yarışabilecek kadar gelişmiştir. iPhone 5'ten sonra iPod Touch 5.nesilde de bu kulaklıklardan kullanmıştı. Ben kendim EarPods'u denemiştim ve şunu söyleyebilirim ki gerçekten ses kalitesi çok güzel. Ve 100 küsur kişide denenmiş bir kulaklık tasarımına sahip olduğu için gerçekten de kulaktan diğer kulaklıklara göre daha zor düşüyor.Peki zaten ses kalitesi yeterliyken Apple daha da mı iyileştirmek istiyor?
Devamını oku

7 Mayıs 2014 Çarşamba

iWatch WWDC 2014 etkinliğinde tanıtılır mı?

Selamlar. Bu yazımda iWatch'u yine ele alacağım. Apple'ın birçok rakibi akıllı saat pazarına girmişken Apple'dan tık yok. Çünkü Apple iWatch'u kabul etmediği gibi yalanlamıyor da. Aslında Apple'ın ses çıkarmaması iWatch diye bir proje olmadığı anlamına gelmiyor. Hatırlarsanız bir yazımda Apple'ın iWatch ismini bazı ülkelerde tescillediğinden bahsetmiştim. Bence bu Apple'ın iWatch projesini doğrular nitelikte. Ama asıl soru şu: iWatch WWDC 2014'te tanıtılabilir mi?
Devamını oku

6 Mayıs 2014 Salı

CarPlay'i denedik


Birkaç gün önce çok güzel bir deneme gerçekleştirdim. Apple'ın arabalardaki gücü CarPlay'i. CarPlay'in iPhone uyumluluğunu, eyes-free modunu, telefonla konuşmayı ve bazı uygulamaları denedim Volvo XC90'da denedim. Uzun uzun uygulamaları test ettim. Yaklaşık 20 km yol gittim ve bu sırada CarPlay'i kullandım. Üstelik bununla da yetinmedim akşam saatlerinde de birkaç deneme yaptım. Bu arada harita(ya da navigasyon ne derseniz artık) da açıktı. Uygulamalardan Spotify'ı denedim. Aynı zamanda telefonla konuştum ve mesajlarıma da şöyle bir göz attım. CarPlay'in iOS 7 gibi düzenlenmiş tasarımı gözü yormayan nitelikte. Tıpkı iOS 7 gibi düz, saydam ve siyah-beyaz ağırlıklı. Fakat CarPlay için yazılan uygulamalardan henüz fazla yok. Ancak ilerleyen zamanlarda bu uygulamaların artacağını tahmin ediyorum.
Devamını oku

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Apple Siri'yle ne yapabilir?

Yine merhaba. Bu yazımızda Siri ile yapılacak şeylere gözümüzü şöyle bir atacağız. Şu soruları sorduğunuzu duyar gibiyim Siri'den bize ne? Beğenmiyorsanız okumayın sizi zorlamıyoruz. Hatta hiç okumayın. Şaka şaka. Biraz dikkatinizi çekmek istedim. Bu yazıda Siri'den bahsetmemizin nedeni bir süre önce Shazam'ın iOS 8'de Siri'ye entegre olarak geleceği söylentileri. Önce Shazam'ı biraz anlatayım sonra bunu Siri ile bağdaştırayım. Shazam kısaca bir müzik tanıma uygulamasıdır. Çalan müziği dinler ve adını size bulup getirir. Kısaca böyle. Aslında Shazam'ın Siri ile entegre olarak gelmesi bizce daha aktif bir kullanım sağlayacaktır. Aynı zamanda daha kolay bir kullanım. Hem böylesi depolama alanından da kazanç sağlar(bir uygulama bir uygulamadır).
Devamını oku