26 Haziran 2014 Perşembe

Türkçe Siri ...YÜKLENİYOR...

Gündem iPhone 6  gibi olmayan bir telefon sızıntılarıyla dolup taşarken varlığı bilinen bir hizmette de bu aralar hareketlenmeler var. Bu hizmet birçok Türk kullanıcının kullanmak istediği Siri. iOS 7 ile Siri'nin BETA etiketi kalkmıştı. iOS 8 ile daha da gelişecek olan Siri şu sıralar yeni diller öğrenmek ile meşgul. iOS 8 ile gelen Türkçe dikteden sonra gözler Siri'ye çevrildi. Tabi bununla beraber Türkçe Siri olabilir mi? konusu da gündeme bomba gibi(belki o kadar değil) düştü. Bu düşüncenin dayanağı ise çok güvenilir ve %100 doğru bir kaynaktan geliyor. Yani Apple'ın bizzat kendisinden.
Devamını oku

10 Haziran 2014 Salı

OS X Yosemite'nin Yeni Tasarımı

Apple bugün tasarımı yenilenen OS X'in tasarım videosunu YouTube kanalı üzerinden paylaştı.


Yeni tasarımı ile iOS'ten esintiler bulunduran OS X Yosemite (v10.10) hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

OS X 10.10 Yosemite'i beğendiniz mi? Sizce OS X tasarım açısından iOS'e daha fazla benzeyebilir mi?

Devamını oku

WhatsApp CEO'su Kızgın

Facebook'un satın almasından beri gündemden pek düşmeyen WhatsApp yine değişik bir şekilde gündeme geliyor. iOS 8 ile beraber pek çok yeni özellik sisteme entegre olarak geldi. Bunlardan ayrı olarak ise bazı yerleşik uygulamalarda kendi içinde yeni özellikler kazanmıştı. Bu yeniliklerin bazılarından önceki yazılarımın birinde değinmiştim. Bu yazıda ise polemiği oluşturan uygulama Mesajlar(iMessage) uygulaması. iOS 8'de muhtemelen en çok kullanılan uygulama olan iMessage iOS 8 ile daha da aktif kullanılmasını sağlayacak bazı yeni özellikler kazanmıştı. Bu özellikler yeni olmasa bile iOS'e ilk defa 3.parti uygulama olmadan geliyordu. Bir bakıma yenilik sayılır. Eminim birçoğunuz bu özellikleri WhatsApp uygulamasında kullanıyordunuz. Ama artık WhatsApp'a gerek yok.
Devamını oku

8 Haziran 2014 Pazar

iPhoto artık gidiyor mu?

Bilinçli bir Apple kullanıcısı olan herkes Apple'ın App Store'da iki uygulama paketi olduğunu bilir. Bu iki paket iLife ve iWork'tür. Adından da belli olacağı gibi iWork(pages,keynote,numbers) ofis uygulamaları paketidir. Yani iCihazların Office uygulamalardır. Fakat MS Office uygulamaları iWork'a göre oldukça pahalı. iWork paketinin iyi yanı cihazınızla tam uyumlu olmasıdır. Üstelik Office uygulamalarının yapabildiklerinin çoğunu da yapabiliyorlar. Tabi ki bu uyumluluğu Apple'a borçlular. iLife(iMovie,iPhoto,GarageBand) paketi ise gündelik şeyleri daha ilginç ve kolay bir şekilde yapabilmenizi sağlıyorlar. Bu yazıda ele alacağım uygulama iPhoto.
Devamını oku

7 Haziran 2014 Cumartesi

DOSYA KONUSU:iOS 8 Hakkındaki Düşüncelerimiz

Birkaç gün önce Apple WWDC 2014 etkinliğinde Mac OS X 10.10 Yosemite ile beraber sevilen işletim sistemi iOS'in 8. versiyonunu tanıttı. Pekçok kişi tarafından beklenen iOS 8 beraberinde sadece görsel ve yazılımsal yenilikler getirmedi. Bununla beraber C'siz Objective-C olarak tanımlanan yeni programlama dili Swift'i, yüksek grafikli oyunlar için Metal programını ve XCode 6'yı duyurdu. Tanıtımın bitmesinin ardından Apple beta 1'i tüm geliştiriciler için indirmeye açtı. Biz de beta 1'i hemen didik didik etmek için indirdik. İlk başta dikkatimizi çeken şey Bug Reporter adlı uygulama oldu. Fakat ne hikmetse Bug Reporter'da bile bug(hata) vardı. iPad ve iPhone'da denedik. Beta 1 itibariyle iOS 8'i değerlendirdik.
Devamını oku