8 Haziran 2014 Pazar

iPhoto artık gidiyor mu?

Bilinçli bir Apple kullanıcısı olan herkes Apple'ın App Store'da iki uygulama paketi olduğunu bilir. Bu iki paket iLife ve iWork'tür. Adından da belli olacağı gibi iWork(pages,keynote,numbers) ofis uygulamaları paketidir. Yani iCihazların Office uygulamalardır. Fakat MS Office uygulamaları iWork'a göre oldukça pahalı. iWork paketinin iyi yanı cihazınızla tam uyumlu olmasıdır. Üstelik Office uygulamalarının yapabildiklerinin çoğunu da yapabiliyorlar. Tabi ki bu uyumluluğu Apple'a borçlular. iLife(iMovie,iPhoto,GarageBand) paketi ise gündelik şeyleri daha ilginç ve kolay bir şekilde yapabilmenizi sağlıyorlar. Bu yazıda ele alacağım uygulama iPhoto.
Bildiğiniz üzere WWDC etkinliği 2 gün önce bitti. Asıl beklenenler olan iOS 8 ve OS X 10.10 tanıtıldı. iOS 8 ile bazı önemli değişikliklere imza atıldı. Bu değişikliklerin şu anda bizi ilgilendiren kısmı fotoğraflar uygulamasında yapıldı.  Daha da gelişen uygulamaya yeni fotoğraf düzenleme seçenekleri geldiğini önceki yazımda bahsetmiştim. Bu düzenleme seçenekleri gayet yerinde çalışıyorlardı ve iyi sonuçlar veriyorlardı. Hazır  bu özellikler gelmişken iPhoto'ya ne gerek kaldı diye düşünmeye başladım. Bu yüzden iPhoto'ya girip bakmak istedim. Fakat girdiğimde şöyle bir hata aldım. 


Gördüğünüz gibi bu hata bizi doğrudan fotoğraflar uygulamasına yönlendiriyor. Zaten iOS 8‘e geçtikten sonra Fotoğraflar uygulamasını ilk açtığınızda da iPhoto proje fotoğraflarınızın farklı bir albüm olarak yer aldığını görüyorsunuz. Anlaşılan o ki, Apple iPhoto’yu iOS cihazlar için kaldırmayı planlıyor olabilir. iPhoto uygulamasının 300 MB‘ın üstünde bir yer kapladığı  ve 10 TL civarı bir ücrete sahip olduğu düşünüldüğünde bu plan oldukça mantıklı görünüyor.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz , Apple böyle bir hamle yapar mı? Yapması mantıklı mı?

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder