10 Haziran 2014 Salı

WhatsApp CEO'su Kızgın

Facebook'un satın almasından beri gündemden pek düşmeyen WhatsApp yine değişik bir şekilde gündeme geliyor. iOS 8 ile beraber pek çok yeni özellik sisteme entegre olarak geldi. Bunlardan ayrı olarak ise bazı yerleşik uygulamalarda kendi içinde yeni özellikler kazanmıştı. Bu yeniliklerin bazılarından önceki yazılarımın birinde değinmiştim. Bu yazıda ise polemiği oluşturan uygulama Mesajlar(iMessage) uygulaması. iOS 8'de muhtemelen en çok kullanılan uygulama olan iMessage iOS 8 ile daha da aktif kullanılmasını sağlayacak bazı yeni özellikler kazanmıştı. Bu özellikler yeni olmasa bile iOS'e ilk defa 3.parti uygulama olmadan geliyordu. Bir bakıma yenilik sayılır. Eminim birçoğunuz bu özellikleri WhatsApp uygulamasında kullanıyordunuz. Ama artık WhatsApp'a gerek yok.
Kullanan okuyucularımız bilir WhatsApp'ta sesli görünlü mesaj, konum paylaşma, grup mesajlarına isim verme ve grup mesajlarında bildirimleri kapatma gibi özellikler çok önceden vardı ve birçoğumuz kullanıyordu. Geçen hafta ise Apple WWDC 2014'te  bu özellikleri iMessage uygulamasına yerleşik olarak tanıtmıştı. Pek çok kullanıcıyı sevindiren bu haber tabi ki bazı kişileri de üzdü. Üzülenlerden biri de WhatsApp CEO'su Jan Koum.


Jan Koum bu kızgınlığını bir tweet ile dile getirdi. Resmi Twitter hesabına "Apple'ın WhatsApp'ın bazı özelliklerini "ödünç alıp" iMessage'a koyması beni memnun etti" yazdı. Koum bu tweeti #innovation etiketiyle yazarak bir imada da bulundu. Kendisiyle yapılan bir röportajda ise Apple'ın tüm iPhone kullanıcılarını istediğini ve iMessage'a çekmek istediğini söyledi. Aslında CEO Koum'un tepkisi haklı bir tepki. Çünkü WhatsApp yıllık 1,99 TL ile bu özellikleri sunuyor ancak Apple iMessage'a bu özellikleri ücretsiz olarak sunuyor. Bu yüzden bir kitle iPhone kullanıcısı WhatsApp'ı daha az kullanacak. Tabi bir de iPad'teki iMessage'da var. Çünkü WhatsApp iPad için bir uygulama sunmuyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda WhatsApp kullanıcı sayısında düşüş olacak mı?

Sizce Apple'ın bu tutumu doğru mu? WhatsApp'ı mı tercih edersiniz iMessage'ı mı?

Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder