6 Şubat 2014 Perşembe

Amerikan Apple kimliği nasıl alınır?

Bu bir bilgilendirme yazısıdır...
Türkiye'deki kullanıcıların büyük bölümü Türkiye'den aldıkları kredi kartlı veya kredi kartsız Apple kimlikleri ile iTunes Store ve App Store gibi tüm mağazaları kolayca kullanabiliyorlar. Ancak bazı kullanıcılar Türkiye App Store'da olmayan bazı uygulamaları indirmek istediklerinde sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu sorunların en büyük nedeni Türkiye'den alınan Apple ID'si ile Amerika veya diğer ülkelerin mağazarından alışveriş yapılamıyor oluşu. İşte bu yüzden size nasıl Amerikan Apple kimliği alacağınızı göstereceğim.

  • Öncelikle kayıtlı olduğunuz ülkenin Apple ID'sinden çıkış yapın
  • Daha sonra iTunes'da sol tarafta bulunan iTunes Store butonuna tıklayın ve en altta bulunan Türk Bayrağı'na (hangi ülkenin mağazasındaysanız aşağıda o ülkenin bayrağını görürsünüz) tıklayın.

 Açılan sayfadan aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi Amerika'yı (United States) seçin.

  • Amerika iTunes Store sayfasına geçtiğinizde üstte bulunan App Store butonuna tıklayın
  • Sağ tarafta bulunan en popüler uygulamaların gösterildiği sütunda Top Free Apps başlığı altından herhangi bir uygulamanın üzerine gelin ve Free butonuna tıklayın
  • iTunes'a giriş yapmanızın istendiği bir pencere açılacak, bu pencerede en altta bulunan  "Apple Kimliği Yarat " butonuna tıklayın

iTunes tanıtım sayfasına en alt sağda bulunan "Continue" butonuna tıklayarak devam edin.

iTunes gizlilik sözleşmesinin bulunduğu sayfada "I have read and agree to these terms and conditions" seçeneğini işaretleyin ve sağ alt köşede bulunan "Agree" butonuna tıklayın.

iTunes hesabınız için gerekli olan email ve şifre gibi bilgileri doldurduktan sonra en alt sağda bulunan "Continue" butonuna tıklayarak sonraki sayfaya geçin.
  • Açılan sayfada Payment Type bölümünden None seçeneğini işaretleyin
  • Billing Address bölümünde ise bir Amerika adres ve telefon bilgisi girmeniz istenecek. Eğer bir Amerika adresiniz varsa bu bölüme adresinizi girebilirsiniz. Bir Amerika adresiniz yoksa bu bölümü aşağıdaki bilgilerle doldurabilirsiniz.
Title: Mr.
First name: Adınızı yazabilirsiniz
Last name: Soyadınızı yazabilirsiniz
Street: Paradise Rd
Apt., suite, bldg.: Boş bırakabilirsiniz
City: Las Vegas
State: NV
Zip: 89118
Area code: 702
Phone: 1111111


Hesabınızın oluşturulduğuna dair kaydolurken belirttiğiniz e-posta hesabınıza bir onay e-postası gönderilecek. Mail hesabınıza giriş yapın ve Apple tarafından gönderilen onay e-postasında bulunan "Verify Now" seçeneğine tıklayın.


Son olarak iTunes'da açılan son onay penceresinde de OK butonuna tıklayın.

Artık Amerika Apple kimliğinizi kullanarak Amerika App Store'daki uygulamaları indirebilirsiniz.















Bu yazıyı paylaşabilirsiniz!


1 yorum: