21 Temmuz 2014 Pazartesi

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Yeniden duvar kağıtlarıyla karşınızdayız.












Devamını oku

Chongqing Apple Store Haftasonu Açılacak

Apple bu haftasonu Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki 11. Apple Store'un açılışını yapmaya hazırlanıyor. Apple mağazayı Chongqing’in Jiangbei bölgesindeki Paradise Walk Alışveriş Merkezi’nde açacak. 26 Temmuz 2014'te açılacak mağaza hakkındaki açılış bilgileri ve benzeri bilgiler Apple'ın Çince Web Sitesi'nde yer alıyor. Türkiye saati ile saat sabah 10.00'da açılacak olan mağazanın girişinde renkli banner bulunuyor.



Mağaza girişinin neredeyse tamamı camdan. Mağazanın camlarını çevreleyen bir de taş duvarlar bulunmakta. Açıkçası taş duvarlar mağazaya hoş bir tasarım detayı katmış ve bulunduğu atmosfere de uyumlu olmasını sağlamış. Apple 2014′ün geri kalanında ve 2015′te hem Çin’de, ülkemizde ve dünyanın pek çok ülkesinde yeni mağazalar açmaya devam edecek.

Ülkemizde Apple Store'ların açılacak olmasından memnun musunuz?
Devamını oku

20 Temmuz 2014 Pazar

Apple Yeni Bir Şarj Yöntemi Geliştirmeli Mi?

Apple iWatch üzerinde yaklaşık 2 yıldır çalışıyor. iWatch hakkında da fazlaca söylenti,dedikodu vesaire var. Nitekim hiç sızmadı da. En yaygın söylentiler çok sensör içereceği, sağlık odaklı olacağı ve eğimli bir ekran sahip olacağından ibaret. Ama nedense hiç üretim haberi gelmedi. Ya da tahmini tanıtım tarihi. Çünkü iWatch'ın yapımında bir engel var. Bu engel tahmin edeceğiniz gibi(ya da belki aklınızın ucundan bile geçmemiştir) pilin yeterince uzun süre kullanılabilmesi. İşte en büyük engel bu. Pil engeli henüz aşılabilmiş değil. Yani kimse (en azından ben) sürekli şarjı biten bir saat istemez. Zaten akıllı telefonlarımızın şarjı çabuk bitiyorken üstüne bir de saat eklenmesi kimsenin hoşuna gitmez.

Apple bunu bildiği için doğal olarak bu sorunu aşmadan iWatch'ı piyasaya sürecek gibi görünmüyor. Çünkü eğer bu sorunu çözmeden piyasaya sürerse diğer firmaların akıllı saatlerinden bir farkı kalmaz. O zaman da diğer firmalar gibi hüsrana uğrar. Peki yok mu bunun bir çözümü dediğinizi duyar gibiyim. Tabi ki var. Bu çözüm güneş enerjisi. Aslında sadece akıllı saatler değil tüm şarjlı cihazlar güneş enerjisine geçmeli. Ya da en azından şarj adaptörünü mini bir güneş paneline çevirebilirler. Hatta bu oldukça basit ama nedense hiçbir firma bunu yapmadı. Eğer akıllı saatlerde şu an kullanımda olan lityum-iyon piller uzun süre kullanılırsa akıllı saatlere olan ilgi de fazla olmayacaktır. Bakalım Apple bu soruna nasıl bir çözüm getirecek.

Sizce güneş enerjisine geçme vakti geldi mi?
Devamını oku

iBlog Yenilendi

Kurulduğumuzdan beri 2. köklü değişimimiz olan sade tasarımla karşınızdayız. Bir önceki tasarımımızın fazla renkli, karışık ve iç içe olduğu hakkında eleştiriler almıştık. Eleştiriler geldiği süre içerisinde bu yeni tasarım üzerinde çalışıyorduk. Bu yeni tasarım ile bilgisayarınız, tabletiniz ve telefonunuzda iBlog hep aynıdır ve asla yabancılık çekmezsiniz.

Sadelik

Yeni iBlog sadelik üzerine kurulu. Dikkatiniz dağılmaz ve hep içeriğe odaklanırsınız. Herşeyin tek tip olması kafanızı karıştıracak etkenleri ortadan kaldırıyor. Ayrıca her detay sade olduğu için iBlog'ta kendinizi rahat hissedersiniz. Sıkılmaz ve hep okumak istersiniz.

Okunabilirlik

Yeni iBlog'u tasarlarken okuyucunun gözünü yormamaya çalıştık. Bunun için en okunaklı yazı fontlarından biri olan Arial'i kullandık. Okunabilirliği sağlarken hoş detaylar da ekledik. Her gözün rahat okuyabilmesi için masaüstünde büyük punto ve mobil cihazlarda ise orta punto kullandık.

Kullanıcı Dostu

iBlog'un yeni tasarımındaki bazı detaylar iBlog'ta gezmeyi keyifli bir hale getiriyor. Kullanım kolaylığını es geçemezdik. Buna örnek olarak yan menüyü verebiliriz. Klasik üst menülere göre daha kolay erişim sağlayan yan menü size tüm yazılarımızı gruplandırarak sunar.

Teknolojik


Yeni iBlog beraberinde yeni teknolojilerde getiriyor. Bu teknolojilerden birisi de yorum yapmayı kolaylaştıran Disqus yorum sistemi. Klasik yorum sistemine göre daha esnek bir yapıya sahip. Bu ve ilerleyen zamanlardaki teknolojiler sizi çok mutlu edecek.

iBlog'un yeni tasarımını zamana yayarak yürüteceğiz.

Yeni tasarımımızı nasıl buldunuz?
Devamını oku

Konsol Oyunları Mobil Cihazlarda Oynanabilir mi?

WWDC 2014 geçen yıl ki WWDC etkinliğinden daha yenilikçi ve daha doluydu. Yazılımsal olarak pekçok yenilik Apple tarafından duyurulmuştu. Geliştiriciler için dolu bir APK tanıtıldı. Bununla beraber yeni geliştirme dili Swift tanıtıldı. Bunun yanı sıra Swift ile uyum içinde çalışan ve oyun geliştirmeye yarayan bir motor olan Metal'de tanıtıldı. Tanıtımda dikkat çeken bir nokta ise Apple'ın şu iddiasıydı: Metal ile konsol grafiklerine sahip mobil oyunlar geliştirilebilir. Bu iddia bazı çevrelerce mümkün görülmesine karşın bazılar bunun şimdilik olamayacağını savunuyor. Biz de bunun üzerine Metal motorunun yapısını da dikkate alarak bu iddiayı değerlendiriyoruz. Konsol oyunlarına baktığımızda ufak bir çip ya da işlemcinin değişimi bile oyunun grafiklerini etkiliyor. Örneğin aşağıda Playstation 3 ve Playstation 4 arasındaki grafik farkını görebilirsiniz. Aralarında 1 nesil fark olmasına rağmen Playstation 4 daha gelişmiş işlemci ve çipler kullandığı için daha gerçekçi grafikler sunuyor. Arkadaki denize bakarak farkı daha kolay anlayabilirsiniz.


Peki konsollar bile yüksek donanımlar ile bu kadar gerçekçi grafik sunabiliyorken mobil cihazlar daha düşük olan donanımları ile aynı kalitede grafikler sunabilirler mi? Bunun cevabı aslında kolay. Aynı kalitede grafiklere sahip oyunlar yapılabilir. Fakat bu şarj süresini etkileyeceğinden muhtemelen geliştiriciler oyunları konsol grafiklerinden bir derece daha düşük yapacak. Ama eğer oyunlar donanımı yeterince entegre edilirse ve bazı yardımcı çipler ile pil ömrüne olan etki en aza indirilebilir. Metal motoru da buna yeterince yardım ediyor. Ama yine de cihazınızın ısınacağını belirtmekte fayda var. Eğer Metal ile geliştirilen oyunlar gerçekten konsol grafiklerine sahip olursa doğal olarak şöyle bir sorun ortaya çıkacaktır. Son çıkan her oyunu eski nesil çalıştıramayacak. Örneğin iPad 2 Metal ile geliştirilmiş bir oyunu iPad Air kadar akıcı ve canlı çalıştıramayacak. iOS 8'in tam sürümünün yayınlanmasıyla beraber Metal ile geliştirilen ilk oyun olan Zen Garden ile Metal'in gücünü ve Apple'ın iddiasının gerçeklik boyutunu göreceğiz.

Konsol grafiklerine sahip oyunlar mobil cihazlarda oynanabilir mi?

Devamını oku

19 Temmuz 2014 Cumartesi

Apple Öğrenci İndirimleri

Apple'ın kurumsal olarak Türkiye'deki varlığı beraberinde çok şey getirdi. Bunların en etkilisi ise tartışmasız İstanbul'a bir Apple Store açılmasıydı. Apple kurumsal olarak yer aldığı her ülkede hizmetlerini o ülkeye de sunar. Bu hizmetler doğal olarak bizim ülkemizde de sunuluyor. Önceki yıllarda Apple'ın Türkiye'de kurumsal olarak bulunmaması nedeniyle kampanya dışında kalan ülkemizde de artık eğitim indirimi fiyatları geçerli olacak.


Devamını oku

26 Haziran 2014 Perşembe

Türkçe Siri ...YÜKLENİYOR...

Gündem iPhone 6  gibi olmayan bir telefon sızıntılarıyla dolup taşarken varlığı bilinen bir hizmette de bu aralar hareketlenmeler var. Bu hizmet birçok Türk kullanıcının kullanmak istediği Siri. iOS 7 ile Siri'nin BETA etiketi kalkmıştı. iOS 8 ile daha da gelişecek olan Siri şu sıralar yeni diller öğrenmek ile meşgul. iOS 8 ile gelen Türkçe dikteden sonra gözler Siri'ye çevrildi. Tabi bununla beraber Türkçe Siri olabilir mi? konusu da gündeme bomba gibi(belki o kadar değil) düştü. Bu düşüncenin dayanağı ise çok güvenilir ve %100 doğru bir kaynaktan geliyor. Yani Apple'ın bizzat kendisinden.
Devamını oku

10 Haziran 2014 Salı

OS X Yosemite'nin Yeni Tasarımı

Apple bugün tasarımı yenilenen OS X'in tasarım videosunu YouTube kanalı üzerinden paylaştı.


Yeni tasarımı ile iOS'ten esintiler bulunduran OS X Yosemite (v10.10) hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

OS X 10.10 Yosemite'i beğendiniz mi? Sizce OS X tasarım açısından iOS'e daha fazla benzeyebilir mi?

Devamını oku

WhatsApp CEO'su Kızgın

Facebook'un satın almasından beri gündemden pek düşmeyen WhatsApp yine değişik bir şekilde gündeme geliyor. iOS 8 ile beraber pek çok yeni özellik sisteme entegre olarak geldi. Bunlardan ayrı olarak ise bazı yerleşik uygulamalarda kendi içinde yeni özellikler kazanmıştı. Bu yeniliklerin bazılarından önceki yazılarımın birinde değinmiştim. Bu yazıda ise polemiği oluşturan uygulama Mesajlar(iMessage) uygulaması. iOS 8'de muhtemelen en çok kullanılan uygulama olan iMessage iOS 8 ile daha da aktif kullanılmasını sağlayacak bazı yeni özellikler kazanmıştı. Bu özellikler yeni olmasa bile iOS'e ilk defa 3.parti uygulama olmadan geliyordu. Bir bakıma yenilik sayılır. Eminim birçoğunuz bu özellikleri WhatsApp uygulamasında kullanıyordunuz. Ama artık WhatsApp'a gerek yok.
Devamını oku

8 Haziran 2014 Pazar

iPhoto artık gidiyor mu?

Bilinçli bir Apple kullanıcısı olan herkes Apple'ın App Store'da iki uygulama paketi olduğunu bilir. Bu iki paket iLife ve iWork'tür. Adından da belli olacağı gibi iWork(pages,keynote,numbers) ofis uygulamaları paketidir. Yani iCihazların Office uygulamalardır. Fakat MS Office uygulamaları iWork'a göre oldukça pahalı. iWork paketinin iyi yanı cihazınızla tam uyumlu olmasıdır. Üstelik Office uygulamalarının yapabildiklerinin çoğunu da yapabiliyorlar. Tabi ki bu uyumluluğu Apple'a borçlular. iLife(iMovie,iPhoto,GarageBand) paketi ise gündelik şeyleri daha ilginç ve kolay bir şekilde yapabilmenizi sağlıyorlar. Bu yazıda ele alacağım uygulama iPhoto.
Devamını oku

7 Haziran 2014 Cumartesi

DOSYA KONUSU:iOS 8 Hakkındaki Düşüncelerimiz

Birkaç gün önce Apple WWDC 2014 etkinliğinde Mac OS X 10.10 Yosemite ile beraber sevilen işletim sistemi iOS'in 8. versiyonunu tanıttı. Pekçok kişi tarafından beklenen iOS 8 beraberinde sadece görsel ve yazılımsal yenilikler getirmedi. Bununla beraber C'siz Objective-C olarak tanımlanan yeni programlama dili Swift'i, yüksek grafikli oyunlar için Metal programını ve XCode 6'yı duyurdu. Tanıtımın bitmesinin ardından Apple beta 1'i tüm geliştiriciler için indirmeye açtı. Biz de beta 1'i hemen didik didik etmek için indirdik. İlk başta dikkatimizi çeken şey Bug Reporter adlı uygulama oldu. Fakat ne hikmetse Bug Reporter'da bile bug(hata) vardı. iPad ve iPhone'da denedik. Beta 1 itibariyle iOS 8'i değerlendirdik.
Devamını oku

25 Mayıs 2014 Pazar

WWDC nedir?


Bir süredir pek bir yazı paylaşmadığımız için siz takipçilerimizden özür diliyorum. Zaten 3 günlük milli yastan dolayı birşey paylaşmamayı uygun gördük. Fakat şimdi tam zamanı diyerek bu yazımızda yaklaşan bir etkinlikten bahsedeceğim. Yaklaşık 10 gün sonra Türkiye saati ile 20.00'da WWDC etkinliği başlayacak. Aslında WWDC etkinliği her yıl düzenleniyor. Pek çok Apple sever tarafından heyecanla bekleniyor. Açılımı Worldwide Developers Conference'tır. Yani Dünya Geliştiriciler Konferansı. Aslında WWDC ibaresinin başında The Apple var fakat Apple bu ibareyi kullanmıyor. Çünkü WWDC'nin sadece Apple etkinliği olarak algılanmasını istemiyor. Nitekim WWDC hep Apple'ın etkinliği olarak varsayıldı. Genellikle 4 gün süren etkinlik hep yaz aylarında gerçekleştirilmektedir. Evet WWDC'yi  kabaca anlattım şimdi biraz detaya ineyim.
Devamını oku

11 Mayıs 2014 Pazar

EarPods daha çekici mi olacak?

Apple 2012 yılında iPhone 5 ile bazı büyük değişikliklere yönelmişti. Lightning kablosu, daha büyük ekran, sade alüminyum tasarım vesaire. Fakat bu etkinlikte dikkat çeken bir ürün daha vardı. Apple yeni bir kulaklık tasarlamış ve buna kulak içi kulaklık demişti. Hatta adını EarPods koymuştu. Ve dahası şöyle de bir iddiası vardı. EarPods üst düzey kulaklıklarla yarışabilecek kadar gelişmiştir. iPhone 5'ten sonra iPod Touch 5.nesilde de bu kulaklıklardan kullanmıştı. Ben kendim EarPods'u denemiştim ve şunu söyleyebilirim ki gerçekten ses kalitesi çok güzel. Ve 100 küsur kişide denenmiş bir kulaklık tasarımına sahip olduğu için gerçekten de kulaktan diğer kulaklıklara göre daha zor düşüyor.Peki zaten ses kalitesi yeterliyken Apple daha da mı iyileştirmek istiyor?
Devamını oku

7 Mayıs 2014 Çarşamba

iWatch WWDC 2014 etkinliğinde tanıtılır mı?

Selamlar. Bu yazımda iWatch'u yine ele alacağım. Apple'ın birçok rakibi akıllı saat pazarına girmişken Apple'dan tık yok. Çünkü Apple iWatch'u kabul etmediği gibi yalanlamıyor da. Aslında Apple'ın ses çıkarmaması iWatch diye bir proje olmadığı anlamına gelmiyor. Hatırlarsanız bir yazımda Apple'ın iWatch ismini bazı ülkelerde tescillediğinden bahsetmiştim. Bence bu Apple'ın iWatch projesini doğrular nitelikte. Ama asıl soru şu: iWatch WWDC 2014'te tanıtılabilir mi?
Devamını oku

6 Mayıs 2014 Salı

CarPlay'i denedik


Birkaç gün önce çok güzel bir deneme gerçekleştirdim. Apple'ın arabalardaki gücü CarPlay'i. CarPlay'in iPhone uyumluluğunu, eyes-free modunu, telefonla konuşmayı ve bazı uygulamaları denedim Volvo XC90'da denedim. Uzun uzun uygulamaları test ettim. Yaklaşık 20 km yol gittim ve bu sırada CarPlay'i kullandım. Üstelik bununla da yetinmedim akşam saatlerinde de birkaç deneme yaptım. Bu arada harita(ya da navigasyon ne derseniz artık) da açıktı. Uygulamalardan Spotify'ı denedim. Aynı zamanda telefonla konuştum ve mesajlarıma da şöyle bir göz attım. CarPlay'in iOS 7 gibi düzenlenmiş tasarımı gözü yormayan nitelikte. Tıpkı iOS 7 gibi düz, saydam ve siyah-beyaz ağırlıklı. Fakat CarPlay için yazılan uygulamalardan henüz fazla yok. Ancak ilerleyen zamanlarda bu uygulamaların artacağını tahmin ediyorum.
Devamını oku

3 Mayıs 2014 Cumartesi

Apple Siri'yle ne yapabilir?

Yine merhaba. Bu yazımızda Siri ile yapılacak şeylere gözümüzü şöyle bir atacağız. Şu soruları sorduğunuzu duyar gibiyim Siri'den bize ne? Beğenmiyorsanız okumayın sizi zorlamıyoruz. Hatta hiç okumayın. Şaka şaka. Biraz dikkatinizi çekmek istedim. Bu yazıda Siri'den bahsetmemizin nedeni bir süre önce Shazam'ın iOS 8'de Siri'ye entegre olarak geleceği söylentileri. Önce Shazam'ı biraz anlatayım sonra bunu Siri ile bağdaştırayım. Shazam kısaca bir müzik tanıma uygulamasıdır. Çalan müziği dinler ve adını size bulup getirir. Kısaca böyle. Aslında Shazam'ın Siri ile entegre olarak gelmesi bizce daha aktif bir kullanım sağlayacaktır. Aynı zamanda daha kolay bir kullanım. Hem böylesi depolama alanından da kazanç sağlar(bir uygulama bir uygulamadır).
Devamını oku

26 Nisan 2014 Cumartesi

iOS 8 böyle olur mu?


Bu video Youtube kaynaklıdır. Youtube'a girmek için kullandığınız yöntemleri
bu videoyu izlemek için kullanabilirsiniz.

Devamını oku

24 Nisan 2014 Perşembe

iWatch iPod'un sonu mu?

Dün çeşitli ülkelerde Apple, iWatch ismini tescilledi. Zaten daha önce de Apple'ın bir akıllı saat üzerinde çalıştığı tahmin ediliyordu. Ancak bu yeni ürün devrimsel başka bir ürünün sonunu mu hazırlıyor? Apple'ın 13 yıl önce büyük yankı uyandıran ve müzik pazarını adeta domine eden(halen çok iyi bir müzik çalar) iPod sona mı geliyor? Çıktığı tarihten bu yana çok değişim geçiren iPod, ne yazık ki özellikle iPhone'dan sonra önemini
kaybetmeye başladı. Zaten pek az insan iPod
Devamını oku

23 Nisan 2014 Çarşamba

iOS 7.1.1 ile gelen yenilikler ve cihazlarda son durum


iOS 7 yayınlandığı zamandan beri başı şikayetten kurtulmayan Apple iOS 7.1 çıkana kadar 6 ara iOS sürümü yayıladı. Her güncelleme biraz daha performans artışı sağladı. Aynı zamanda küçük çaplı tasarım değişikliklerini de beraberinde getirdi. 6 ay aradan sonra ise çok beklenen iOS 7.1 güncellemesi yayınlandı. Yeni özellikler ve bazı tasarımsal yenilikleri içeren güncelleme birçok yazılım sorununu çözüp performans artışı sağlasa da hala sistem iOS 6 kadar stabil değil. Önceki iOS'in X.1.4 sürümüne yaklaşılmış olmasına rağmen hala sistem tam oturmuş değil. Oysa iOS 6.1.1 versiyonunda stabilite sağlanmıştı. iOS 7.1.4 sürümüne kadar tüm hatalar düzeltilebilir mi? diye birçok kullanıcı merak içerisinde. Hatta şu sıralar 7.2 sürümünün dahi gelebileceği düşünülüyor. Eğer 7.2 gelirse iOS 4'ten bu yana  ilk defa X.2 ve üst sürümüne çıkmış olacak. Hatırlarsınız iOS 4.2 ve 4.3 çıkmıştı.

Devamını oku

14 Nisan 2014 Pazartesi

Büyük ekranlı iPhone ne getirir, ne götürür?


Şu sıralar teknoloji gündemi sürekli yeni iPhone söylentileriyle çalkalanıyor. Sızıntılar, tahminler, kanıtlar. Birçok şey büyük bir iPhone gelebileceğine işaret ediyor. Nitekim Apple'ın sağı solu belli o
lmaz. Hatırlarsanız geçen yıl 3. nesil iPad piyasaya sürüldükten 6 ay sonra 4. nesil iPad satışa sunularak bir şaşkınlık yaratmıştı. Biraz daha yakınlaşırsak malzeme kalitesini düşürmeyeceklerini üstüne basa basa söyleyen Apple polikarbon(bir bakıma plastik) malzemeli iPhone 5C'yi çıkardı. Son zamanlarda Steve Jobs'un belirlediği duvarları teker teker yıkan Apple bu yıl da böyle bir olay gerçekleştirecek mi?
Devamını oku

30 Mart 2014 Pazar

Youtube'a Chrome'la girin

ZenMate eklentisi, Google Chrome ya da diğer Chromium tabanlı web tarayıcılarınızda hemen proxy çözümlerinden faydalanabilmenizi sağlayan ve bir program kurmakla uğraşmak yerine direkt olarak küçük bir eklenti vasıtasıyla proxylerin tüm özelliklerinden yararlanmanızı sağlayan kullanışlı bir araç. Hem sadece o an aktif olduğu tarayıcıyı etkileyen ve tüm internet bağlantısını etkilemeyen yapısı, hem ücretsiz olması hem de hızlı ve kolay kullanımı sayesinde kesinlikle bilgisayarınızda bulunması gerekenlerden birisi olduğuna inanıyorum.

Devamını oku

21 Mart 2014 Cuma

Twitter'a DNS'nizi değiştirerek nasıl girersiniz?



Küçük bir ara... Dün Başbakan Erdoğan'ın "Twitter'ın kökünü kazıyacağız." demesinden sonra akşam saatlerinde mahkeme kararı ile erişime engellenmesinden sonra VPN ve DNS servisleri tekrar gündeme geldi. Bizde bunun üzerine Windows 7'de DNS'nizi değiştirerek nasıl Twitter'a girebileceğinizi resimli olarak göstermeye karar verdik. Haydi başlayalım.


Devamını oku

17 Mart 2014 Pazartesi

Tamamen yeniden

iBlog açıldığından bu yana sitenin tasarımını sade tutmaya çalıştık. Size sadece görmeniz gerekenleri gösterdik. Ancak size görmek istediklerinizi göstermedik. iBlog'u kurduğumuz zaman üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan size sunduk. Fakat gözünüze hoş gelmeyen bir şeye bakmazsınız. İşte bu yüzden büyük tasarım hareketini başlattık. İlk resmi logomuz ile başlayan hareket yeni eklentiler ile devam ediyor. Sadeliğe iBlog anlayışı kattık ve TAMAMEN YENİ iBLOG'u oluşturduk. Beğenmeniz dileğiyle devam edecek...
Devamını oku

14 Mart 2014 Cuma

iOS'in Sınırlarını Kaldırıyoruz Açılış

Küçük bir sürpriz yapmak istedim ve açılış için haftasonu yerine şimdiyi seçtim. Açılış olark güzel bir özellik getireyim istedim. Ve bana göre birçoğumuz bu özelliği seveceğiz. Açılışı iPhone 5s'in güzel özelliklerinden olan ağır çekim modunu tüm iCihazlar'ınıza getirmeyi amaçlıyorum. Sözü daha fazla uzatmadan huzurlarınızda
SloPro
Bu uygulama ile videolarınızın belirli bir bölümünü ağır çekim modunda düzenleyebilirsiniz. Üstelik önceden çektiğiniz videoları da ağır çekim modunda düzenleyebilirsiniz.  Hatta videolarınızın bir bölümünü yavaşlatmak yerine hızlandırmak bile mümkün. Fakat tek sorun videonuzu film rulosuna kaydetmek için 6,99 TL  ödemeniz gerekiyor. Eğer ödemek istemiyorsanız yayınlayacağım diğer yazıda nasıl fil rulosuna kaydedeceğinizi de anlatacağım.  Pro olmayan versiyonu ücretsizdir. 
SloPro'yu buradan indirebilirsiniz.




Devamını oku

12 Mart 2014 Çarşamba

Duyuru

 iOS'in sınırlarını kaldırıyoruz

iOS'in sınırlarını kaldırıyoruz serisi bu haftasonu başlayacaktır. Bu süre içinde size jailbreak yapmadan bazı güzel özellikleri kullanmanızı sağlayacak materyallerin bir kısmını topladım. Bu seride bizi AppZapp Professional ekibi destekledi ve bazı geliştiricilere ulaşarak bize yardımcı olmaya çalıştı. Sağ kalırsak ilk özelliği haftasonu kullanıma açacağız. O zamana kadar kalın sağlıcakla.
Devamını oku

iOS 7.1 ile iPhone 4


Bildiğiniz üzere iki gün önce Apple büyük iyleştirmeler içeren iOS 7.1'i yayınladı. Birçok Apple kullanıcısı güncellemeye adeta yumuldu. Özellikle iPhone 4 sahipleri bu güncellemeye saldırdı. Şimdi iPhone 4 ne oldu? İsterseniz biraz anlatayım size. 

Bu güncelleme ile iPhone 4 yeniden doğdu. Performans gözle görülür şekilde arttı. Efekt, animasyon ve geçişlerde takılma büyük ölçüde giderilmiş. Fakat donanımın getirdiği yetersizlik nedeniyle yine de takılmalar mevcut. Ancak donanımına göre gayet iyi bir performans sergiliyor. Yani eğer iOS 7'ye geçmek istiyorsanız şimdi tam zamanı.
Devamını oku

2 Mart 2014 Pazar

iOS'in sınırlarını kaldırıyoruz.

ÇOK
YAKINDA
...

Takipte kalın.
Devamını oku

23 Şubat 2014 Pazar

Sinir krizleriniz artık daha gerçekçi :D

Kısa sürede milyonları kendine bağlayan ardından sinir hastası eden ve sonra yayıncısı tarafından kaldırılan oyun Flappy Bird'ün etkileri halen  sürmekte. Mobilde yetmediği gibi artık gerçek hayatta da sizi sinir hastası edecek. Küçük bir araştırmadan sonra bu videoyu buldum:


Devamını oku

Ortalama gücün zerafetle harmanı: Mac

Çoğumuz Mac bilgisayarları duymuş ya da görmüşüzdür. Kendileri Apple'ın bilgisayarlarıdır. Birçoğumuzun hayalini süslerler. Neden mi? Çünkü ülkemizde uçuk bir fiyata sahipler :D. Evet gerçekten uçuk bir fiyat. İşte bu yüzden ülkemizde Mac zenginler, tasarımcılar, şirket sahipleri içindir algısı oluşmuş durumda. Bir kişi Mac aldığında herkes ona zengin tabiriyle hitap eder. Aslında haksız sayılmaz fakat yurtdışında Mac'ler daha uygun bir fiyata sahip oldukları için daha çok kullanıcı tarafından tercih ediliyorlar. Hatta yurtdışında Mac'ler sıradan bile sayılabilir. Yani ülkemizde de bu kadar pahalı olmasalardı daha fazla kişi satın alabilirdi. Ama son 2-3 yılda Mac fiyatları daha aşağılara çekilmiş. Fakat pahalı algısı aslında yeteri kadar araştırma ve inceleme yapmamaktan kaynaklanıyor.
Devamını oku

22 Şubat 2014 Cumartesi

DOSYA KONUSU: Metro tasarım kervanı...

Microsoft'un  Windows 8 ile başlayıp Windows Phone 8 ile Lumia telefonlara entegre ederek devam ettirdiği metro tasarımı biraz yakından inceleyelim.

Önce metro tasarım nedir açıklayayım:
Metro ikon tabanlı, sade ve minimalist tasarım biçimidir.

Metro arayüzlerden birkaç örnek:




Metro tasarımlı görsellerde gördüğünüz gibi metro veya düz (flat) tasarımda yazılar ince font genellikle parlak renkler ve sade bir görünüm oluşturmaya çalışılır. Düz tasarım yaparken belirlenmiş bir tasarım çizgisi vardır. Eğer o tasarım çizgisini geçerseniz düz tasarımı da bozmuş olursunuz.
Devamını oku

WhatsApp neden satın alındı?

Bildiğiniz üzere yaklaşık 2 gün önce Facebook birçok platformu desteklemesiyle bilinen mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı satın aldı. Peki neden? Üstelik yüklü bir parayla. Daha önce Google 1 milyar dolar teklif etmiş fakat WhatsApp bu teklifi geri çevirmişti.Ve Facebook 19 milyar dolar ile WhatsApp'ı satın aldı. Bu satın almanın arkasında birçok neden olabilir. Mesela son zamanlarda WhatsApp'ın kullanıcı sayısının %200 oranında artması gibi. Belki Facebook geçemeyeceği rakibini satın alarak tekrar yükselmeyi amaçlıyordur. WhatsApp yine bağımsız bir uygulama olarak kalacak fakat arkasında Facebook gibi dev bir şirket ile beraber. İlerleyen zamanlarda bu satın almanın WhatsApp üzerindeki etkilerini göreceğimizi tahmin ediyorum. Bu belki Facebook entegrasyonu olarak karşımıza çıkabilir. Muhtemelen Facebook entegrasyonu ile WhatsApp kullanıcı patlaması yaşayacaktır. Bekleyip göreceğiz.
Devamını oku

iOS 7.0.6 yayınlandı

Biz 7.1'i beklerken Apple bize bir sürpriz yapıp 7.0.6'yı yayınladı. Yukarıda da belirttiği gibi sadece bir güvenlik güncellemesi. Ben yükledim ve çok küçük hızlanma fark ettim. Onun dışında birşey değişmedi. Fakat yine de sürümünüzün güncel olmasında fayda var. Ve hatırlatma jailbreak işlemi uygulayacak olanların 7.0.6'yı yüklemeden önce derin bir araştırma yapmalarını şiddetle hatırlatıyorum çünkü Apple fark ettirmeden açıkları kapatmış olabilir. Dikkatli olun!!! Bir  değişiklik görürseniz lütfen bana bildirin.(veya yorumlara yazın)
Devamını oku

CM Securities uygulaması

Son zamanlarda akıllı cihazların fiyatının fazla olması nedeniyle kullanıcılar genellikle 16 GB hafızaya sahip olan cihazları tercih ediyorlar. Dınııııııtttt!!! O da ne! 16 GB hafızanın sadece 12'si, 13'ü, 10'u kullanılabilir. İşte o anda pek önemsemediğimiz fakat sonra uygulamaların giderek artan boyutlarını farkedince ne yapıp edip bazı uygulamalarımızdan fedakârlık etmek zorunda kalıyoruz. Üstelik sildiğimiz uygulamaların ardında atık veri bırakması ve onları fark edemememiz de cabası. İşte zamanla 16 GB bize yetmiyor ve sonuç sıkışma hissi. Ve bir şey daha. iCihazlarda RAM kullanımını yönetemediğimiz gibi zaten göremiyoruz. Zaten 1 GB RAM'i olan iCihazlarımız yavaşlıyor. Bu kadar dil döktükten sonra gelelim kuru fasulyenin faydalarına. Geçenlerde Uzak Doğu ülkelerinden bir kişinin geliştirdiği bir uygulama keşfettim. Önce biraz çekindim doğrusu. App Store puanlamasına baktığımda 5 yıldızlı olduğunu gördüm ancak bunula yetinmeyip tüm yorumları okudum ve olumsuz bir yorum göremedim. Durun siz zahmet edip yorumları aramayın veya puanlamayı aşağıya bakın.


Tüm bu kriterleri geçtikten sonra uygulamayı yükledim. Uygulama iPhone için optimize edildi. Yani iPad için özel olarak tasarlanmadı. Her neyse uygulamayı yükledim. İlk başta pek inanmamıştım gerçekten iyi birşey olacağı fakat yükledikten sonra gerçekten dedikleri kadar varmış dedim tam 528 mb gereksiz veri sildi. Üstelik RAM belleğinizi de boşaltabiliyorsunuz. Uygulamayı indirdiğinizde kullanımının oldukça basit olduğunu göreceksiniz. Uygulamayı App Store'dan indirin.
Devamını oku

6 Şubat 2014 Perşembe

Amerikan Apple kimliği nasıl alınır?

Bu bir bilgilendirme yazısıdır...
Türkiye'deki kullanıcıların büyük bölümü Türkiye'den aldıkları kredi kartlı veya kredi kartsız Apple kimlikleri ile iTunes Store ve App Store gibi tüm mağazaları kolayca kullanabiliyorlar. Ancak bazı kullanıcılar Türkiye App Store'da olmayan bazı uygulamaları indirmek istediklerinde sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu sorunların en büyük nedeni Türkiye'den alınan Apple ID'si ile Amerika veya diğer ülkelerin mağazarından alışveriş yapılamıyor oluşu. İşte bu yüzden size nasıl Amerikan Apple kimliği alacağınızı göstereceğim.
Devamını oku

5 Şubat 2014 Çarşamba

iPhone 4 iOS 7'de son durum




iOS 7 yayınlanalı çok uzun birkaç ay geçti. Yeni tasarım beraberinde yeni sorunlar ve özellikler getirdi. Kimileri beğendi kimileri beğenmedi. Gerekli ya da değildi diye düşünenler, forumlarda dert yananlar vesaire. Ve dün iOS 7.1 beta 5 yayınlandı. Bazı minör değişikliklerin ve hata düzeltmelerinin bulunduğu güncelleme iOS 7'nin performansını arttırdı. iPhone 5, 5S ve 5C'de iOS 7.1 beta 5 gayet iyi çalışırken iPhone 4S ve 4'te hala tam olarak düzelmiş değil. Özellikle iPhone 4 sahipleri çok öfkeli ve bu durumdan oldukça rahatsız. iPhone 4s'in iOS 7.1 finalde düzeleceği beklenirken iPhone 4'te düşük bir performans sergiliyor. Şu anda (iOS 7.1 beta 5) iPhone 4 eskisinden daha performanslı çalışsa da ne yazık ki hala yeterince rahat bir kullanım sağlamıyor. Özellikle ana ekrana dönerken yaşanan takılmalar çok rahatsız edici seviyede. Ya da çoklu görev yöneticisini açarken yaşanan takılma da bir o kadar rahatsız edici. Hele bazen dokunmaları algılamamasını saymıyorum bile. Fakat bu beta ile dokunmaların hepsini algıladı. Nispeten daha düzgün. Peki güncellemeli miyim yoksa güncellememeli miyim? Eğer iOS 7'yi hiç yüklemediyseniz sakın geçmeyin. Eğer geçtiyseniz kesinlikle iOS 7.1'e güncelleyin.












Devamını oku

Yüksek megapikselli kamera düşük megapikselli kameradan daha iyi çeker. (mi?)














ISO : 100 Gün ışığındaki farklılıklar

Gün ışığındaki fotoğraflar makineler için standarttır ve problem olmaması gerekir. Yeterli ışıktaki kameradaki ışık hassasiyeti nedeniyle en düşük ayarlar kullanılır. İlk görünüşe tüm fotoğraflar güzel çıkmış. Ama dikkatli bakıldığında farkları görebilirsiniz. 10 megapiksel kameradaki güzel çıkan fotoğraf, 16 megapikselde bir huzursuzluk hissi veriyor. Mavi kalemlere dikkat edin. 14 megapiksellik kamera, kalite olarak diğerlerinin arasında kalıyor.
Devamını oku

iOS 7.1 Beta 5 yayınlandı.

Arkadaşlar iOS 7.1 Beta 5 dün Türkiye saati ile 20:00 dağıtılmaya başladı.
Apple, iOS 7.1′in 5. beta sürümünü geliştiriciler için 11D5145e yapı numarasıyla yayınladı.


Açıklamada da dediği gibi bazı hatalar düzeltilmiş fakat hala spotlight aramasını açarken o küçük takılma bulunuyor.
Devamını oku

4 Şubat 2014 Salı

Facebook Paper hakkında ilk izlenimlerim

Arkadaşlar dün size Facebook'un Paper adlı uygulamasını yayınlayacağını size aktarmıştım. Ve dün saat 21:30 civarı A.B.D App Store'da yayınlandı. Ben de siz okurlarıma biraz fikir vermek amacıyla biraz kullandım. Şimdi biraz anlatayım. Öncelikle uygulamayı ilk açtığınızda size yarı saydam bir yüzey üzerine ince harflerle yazılmış bir "Paper" yazısı karşılıyor. Hemen altında log in yazısı bulunuyor. Ona dokunduğunuzda facebook hesabınız ile giriş yapmış oluyorsunuz. Size başlangıçta bazı temel hareketleri gösteriyor. Ve gerisi size kalmış. Fotoğraf görüntüleme şekli muhteşem. Cihazı sağa ve sola eğdiğinizde resmin hareket etmesi çok etkileyici. Ayrıca neredeyse herşeyin tam ekran olması ise size okuma rahatlığı sağlıyor. Facebook uygulamasının Flipboard versiyonu sayılabilir. Ana uygulamada yaptığınız neredeyse herşeyi Paper'da da yapabiliyorsunuz. Bildirimleriniz, mesajlarınız ve arkadaşlık isteklerinizi kontrol edebiliyorsunuz. Profilinizi de görebiliyorsunuz fakat ilk başta size karışık gelebilir. Durumunuzu güncelleyebiliyorsunuz. Kısa süreli bir kullanımda fark ettiğim en büyük eksiklik ise sohbetin olmaması. Yani biri size mesaj gönderirse cevap verebilirsiniz ya da siz birine mesaj gönderebilirsiniz. Ama kimin çevrimiçi olup olmadığını liste halinde göremiyorsunuz. Ama geri kalan herşey çok ince düşünülmüş. Animasyon ve geçişler çok hoş. Sohbetin gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Ya da uygulamanın Türkiye App Store'a gelip gelmeyeceği. Şu anda bir A.B.D Apple kimliğiniz varsa uygulamayı indirebilirsiniz. Ama doğal olarak İngilizce. Bunun dışında Android ya da Windows Phone 8'e gelip gelmeyeceği de bilinmiyor. İşte kısaca böyle. 

Devamını oku

3 Şubat 2014 Pazartesi